Scavenger Hunt !
SCAVENGER
HUNT!
Activity
1:
Mining
the Internet: Laying the Foundation of Knowledge-Based Society
| Nuggets | URL | Copyright | Value: Sources /Author / Date Published /Sponsor | Search Engine | Search Term | 
| 1. Sometime in 1991, a chief
  scientist at the NIIT named _________ started an experiment hole in a wall. Answer:  Dr. Sugata Mitra | http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html | © Hole-in-the-Wall Education Limited
  2015 | 2015  8, Balaji Estate, Guru Ravi Das Marg Kalkaji, New Delhi - 110 019 INDIA. |  | Phrase Searching | 
| 2. 
  What does NIIT stand for? Answer:  NATIONAL INSTITUTE OF INFORMATION
  TECHNOLOGY  | https://www.acronymfinder.com/National-Institute-of-Information-Technology-(India)-(NIIT).html | ©Individual Learning Ltd | TEAM_EMBIBE/ 09-06-2022 | Bing | Phrase Searching | 
| 3. It was first implemented at a slum
  area in _______ ,New Delhi Answer:  Kalkaji | https://www.edutopia.org/blog/self-organized-learning
  -sugata-mitra | ©2022 George Lucas Educational
  Foundation, All Rights Reserved | Sugatra Mitra | Google.com | Pseudo-Boolean Logic | 
| 4. His team carved a hole in the wall
  that separated NIIT campuses from the slum areas. Why did they carve a hole
  in the hall? Answer:  Through this hole, a freely
  accessible computer was put up for use. | https://niitfoundation.org/hole-in-the-wall-learning-stations/ |  | NIIT Foundation | Yahoo | NIIT campus hole in the wall reason | 
| 5. What was the significant finding
  of the experiment? Answer:  the children learnt to use the
  computer on their own | http://www.hole-in-the-wall.com/Beginnings.html | ©Hole-in-the-Wall Education Limited
  2015 |  | Google.com | Phrase Searching | 
| 6. What were the two headlines in  Times on the influenza epidemic in 1918 – 1919. Answer: The influenza pandemic swept across
  the United States in 1918 and 1919, masks took a role in political and
  cultural wars | https://www.nytimes,com/2020/08/03/us/mask-protests-1918.html | ©2022 The New York Times Company | https://www.nytimes.com/Christine
  Hauser/August 3,2020 | Google.com | Phrase Searching | 
| 7. ______ is home to moving air
  currents, clouds, storms and other weather disturbances and phenomenon Answer: global atmospheric circulation | cied.ucar.edu/learning-zone/how-weather-works/global-air-atmospheric-circulation | ©2022 UCAR | UCAR Center for Science Education | Bing.com | Phrase Searching | 
| 8. How does global warning affect polar bears? Answer: It causes decline in the species'
  population  size, retreat of sea ice
  platforms, lessening of hunting time for polar bears, and scarcity of food. | https://connectusfund.org/how-is-global-warming-affecting-polar-bears | ©2022 CONNECTUSFUND   |  Natalie Regoli/June 29, 2015 | Bing.com | Phrase Searching | 
| 9. Coral reefs are built by colonies
  of coral polyps . Answer: The corals that build reefs are known
  as “hard” or “reef-building” corals. | https://coral.org/en/coral-reefs-101/how-reefs-are-made/ | ©CORAL REEF ALLIANCE 2022 |  | Google.com | Phrase Searching | 
| 10. Severe environmental imbalance can induce polyps to expel their algae and loose their color. This process is known as _________. Will this
  phenomenon affect the growth of fish stocks? Answer: Coral Bleaching, yes. | https://pressbooks.pub/tropicalmarinebio/chapter/coral-bleaching/ | Creative Commons
  Attribution-NonCommercial 4.0 International License | Keene State | Ask.com | Coral polyps expel algae
  lose color | 
| 11. What according to scientist was the cause of the worst
  and biggest catastrophic mass mortality of coral reefs in the
  Pacific and the  Answer: Third Global Bleaching Event.
  2014-2017 | https://coast.noaa.gov/states/fast-facts/coral-reefs.html |  | NOAA Coral Reef
  Conservation Program/ Office for Coastal Management/11/02/2022 | Yahoo.com | Indian Ocean mass
  mortality of coral reefs | 
| 12. Compare the shape of the
  population pyramid of  Answer: Singapore- 6.40 million Philippines- 144.49 million | https://statisticstime.com | ©WORLDS STATISTICS |  | Google.com | Boolean Logic | 
 
 
Comments
Post a Comment